MUZIEK ANDRÉ HAZES 20 JAAR NA ZIJN OVERLIJDEN NOG STEEDS ONGEKEND POPULAIR

In de Universal Music top 10 van meest gestreamde artiesten

Volgende week is het precies 20 jaar geleden dat Nederland afscheid nam van volkszanger André Hazes maar zijn muzikale nalatenschap is levendiger dan ooit. Twee decennia na zijn overlijden staat de muziek van Hazes nog altijd in de top 10 van Universal Music, het label dat zijn catalogus beheert. De jaarlijkse concertreeks Holland Zingt Hazes is het grootste eerbetoon aan André Hazes en trekt elk jaar gemiddeld 60.000 bezoekers. Zijn muzikale legacy is in Nederland na al die jaren nog steeds ongekend geliefd.

Ongoing legacy

Hazes blijft ongekend populair en het aantal streams blijft jaar op jaar groeienMet hits als “Bloed, Zweet en Tranen”, “De Vlieger” en “Zij Gelooft in Mij” weet Hazes niet alleen zijn al jarenlang trouwe fans te blijven raken, maar ook nieuwe generaties aan zich te binden. In iedere leeftijdscategorie wordt er naar Hazes geluisterd, waarbij opvallend genoeg de categorie 18 tot 22 jaar de tweede plaats inneemt.


Aantal luisteraars André Hazes per leeftijdscategorie

De kracht van Hazes
Naast de streamingcijfers blijft Hazes ook in andere opzichten relevant. Jaarlijks worden er nog steeds tributes en evenementen georganiseerd ter ere van zijn muziek. Zo vindt dit jaar voor de 13e keer Holland Zingt Hazes plaats in de Ziggo Dome Amsterdam. Documentaires, musicals en concerten blijven zijn legende in leven houden en onderstrepen het blijvende respect dat Nederland heeft voor zijn nalatenschap.
Het is een unieke prestatie dat Hazes twintig jaar na zijn overlijden nog steeds aan de top van de muziekindustrie staat. Zijn blijvende populariteit bewijst de kracht van zijn werk en zijn onbetwistbare invloed op de Nederlandse muziek. “André Hazes is een icoon wiens muziek niet alleen herinnerd wordt, maar ook elke dag actief beluisterd en beleefd wordt.” aldus Universal Music.

 

Terug naar overzicht

Alle nieuwsberichten

CONTACT