LEEUWEN, NEUSHOORNS EN OLIFANTEN IN NIEUWE ZAPPSERIE: ‘DIERENDOKTER IN HET WILD’

Als je hond of kat gewond is, dan geef je hem een extra knuffel en ga je snel naar de dierenarts. Maar wat als een Afrikaanse wilde leeuw in een stropersval terechtkomt? Of een klein neushoornkalfje alleen op de savanne staat? Wie zorgt er dan voor ze? In ‘Dierendokter in het Wild’ neemt de Nederlandse dierenarts Maaike je mee op avontuur op de Afrikaanse Savanne.
‘Dierendokter in het Wild’ is vanaf zaterdag 7 september om 17:55 uur wekelijks te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Maaike woont in een enorm natuurpark in Namibië tussen de wilde dieren. Vanuit haar safaritent trekt ze er dagelijks op uit om wilde dieren te helpen waar ze kan. Ze deelt niet alleen haar bijzondere ontmoetingen met de wilde dieren, maar laat ook de uitdagingen en mooie kanten van het wonen en werken in Namibië zien. Welke geluiden hoort zij ’s nachts vanuit haar tent? Hoe kan je het beste schuilen tegen de hete middagzon? En wat doe je als het ineens stortregent en je geen kant op kunt?

Over Maaike
Maaike de Schepper (34) wordt geboren in Bergschenhoek, net boven Rotterdam. Ze weet al heel vroeg dat ze dierenarts in Afrika wil worden. Nadat ze in België haar bachelor én master in dierengeneeskunde heeft behaald, gaat ze met haar diploma’s op zak haar droom achterna en vertrekt ze naar Namibië. Maaike: “Toen ik 8 jaar oud was wist ik al dat ik dierenarts in Afrika wilde worden om met olifanten, neushoorns, leeuwen en alle andere dieren te kunnen werken. Elke dag zet ik me samen met het team van NaanKuSe in voor alle dieren, van groot tot klein. Om zieke dieren te behandelen, ze een beter thuis te geven, of om te vechten tegen stroperij. In de ochtend weet ik vaak nog niet wat mij te wachten staat, wat betekent dat elke dag weer een ander avontuur is. En nu kan ik dit avontuur met jullie allemaal delen, wat natuurlijk super vet is!”

In de eerste aflevering heeft Maaike meteen een spannende klus voor de boeg: ze moet een leeuw opsporen en die vervolgens verdoven, zodat het dier een elektronische halsband om kan krijgen. Die is nodig om het dier te kunnen beschermen tegen stropers. Ook behandelt Maaike een stokstaartje met een ontstoken pootje en krijgt ze een nieuwe patiënt in haar kliniek: een heel jong wrattenzwijntje dat alleen is aangetroffen in de natuur.

In aflevering 2 wordt Maaike opgeroepen door een boer die in de omgeving woont: hij heeft een cheeta gevangen die zijn koeien wilde aanvallen. Het is aan Maaike om dit op te lossen. En er wordt een piepjonge oryx, een kleine antilope, in haar kliniek gebracht. Het dier heeft een gewonde poot. Maaike zorgt ervoor dat hij weer gezond wordt.

‘Dierendokter in het wild’ is een coproductie van BNNVARA en WildLane.

Terug naar overzicht